Drømmer du om en perfekt paneret Gordon Bleu med en sprød skorpe og en smeltende oste-midte? đ Med airfryeren fĂĽr du den ultimative balance mellem sprødhed og saftighed â og helt uden brug af friture! Denne klassiske ret med fyldt kylling, smeltet ost og skinke er perfekt til bĂĽde hverdagsmiddage og gĂŚstemad.
Ingredienser đ (4 personer)
đ 4 kyllingebryster
đ§ 4 skiver ost (fx emmentaler eller gouda)
đĽ 4 skiver skinke
đĽ 2 ĂŚg
𼣠50 g hvedemel
đĽ 100 g rasp (panko for ekstra sprødhed)
đ§ 1 tsk salt
đśď¸ ½ tsk peber
đŤ 1 spsk olivenolie (valgfrit, for ekstra sprødhed)
SĂĽdan gør du â¨
đŞ SkĂŚr en lomme i hvert kyllingebryst og fyld det med en skive skinke og en skive ost.
đ Luk kyllingen med tandstikker eller bind den med kødsnor, sĂĽ fyldet bliver inde.
𼣠Vend kyllingebrysterne først i mel, derefter i sammenpisket Ìg og til sidst i rasp.
đĽ Forvarm airfryeren til 180 °C.
đŤ Spray eller pensl let med olivenolie for en ekstra sprød overflade.
âąď¸ LĂŚg kyllingen i airfryeren og bag i 15-18 minutter, indtil den er gylden og gennemstegt (mindst 75 °C i kernetemperatur).
đĽ Lad den hvile et par minutter før servering, sĂĽ osten ikke løber ud.
Serveringsforslag đ˝ď¸
đĽ ServĂŠr med luftige hasselbagte kartofler og en frisk salat.
𼣠Prøv med en cremet bearnaise eller hvidløgsmayo for ekstra smag.
𼌠En side af dampede grøntsager eller sprøde ovnfritter er ogsü perfekt.
Derfor er airfryer perfekt til Gordon Bleu đĽ
â
Mindre fedt, men stadig sprød og lÌkker.
â
Hurtigere tilberedning end ovn.
â
Perfekt balance mellem saftig kylling og sprød skorpe.
Giv din Gordon Bleu et ekstra twist med krydret rasp, lidt chili eller en røget skinke! đđĽ Skal jeg tilføje noget mere? đ