Bagt Havregrød I Airfryer – Sprød Top Og Cremet Midte På 25 Minutter

Nem og mættende morgenmad, perfekt til travle hverdage eller hyggelig brunch.

Tid
20–25 Min
Temperatur
180 °C
Portioner
2–3 Pers
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

  • 200 g finvalsede havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 2 spsk brun farin eller ahornsirup
  • 1 tsk kanel (valgfri)
  • 2 modne bananer (moset) eller 1 æg + 1 banan
  • 3 dl mælk (ko-, havre- eller mandelmælk)
  • 1 tsk vanilje (valgfri)
  • 1–2 spsk smeltet smør eller neutral olie
  • Top (valgfri): 40–60 g blåbær / æbletern / chokoladestykker

Fremgangsmåde

  1. Forbered form: Brug en lille ovnfast form (18–20 cm rund eller ca. 20×20 cm). Fore let med bagepapir eller en silicone-liner.
  2. Tørre ingredienser: Rør havregryn, bagepulver, salt og evt. kanel sammen.
  3. Våde ingredienser: Mos banan(erne). Pisk (evt.) æg i. Tilsæt mælk, vanilje og smeltet smør/olie.
  4. Bland: Rør vådt i tørt. Vend 2/3 af fyldet i. Hæld i formen og drys resten ovenpå.
  5. Bag: 180 °C i 18–22 min. Midten skal netop sætte sig, og toppen må gerne blive gylden. Hvil 5 min før servering.

Variationer

  • Banan & Peanut: 2 spsk peanutbutter + bananskiver på toppen.
  • Æble/Kanel: 1 lille æble i tern + 1 tsk kanel + 1 spsk rosiner.
  • Blåbær/Citron: 60 g blåbær + fintrevet citronskal.
  • Chokolade: 40 g mørk chokolade i små stykker + 1 spsk kakao i dejen.

Servering

Server lun i firkanter eller skees op i skåle. Top med:

  • Græsk yoghurt/skyr og friske bær
  • Ahornsirup eller honning
  • Hakkede nødder eller ristede mandelflager

Opbevaring

  • Køleskab: 3 dage i lufttæt boks. Lun 2–3 min i airfryer ved 160 °C.
  • Frysning: Op til 2 mdr. Frys i skiver. Optø i køleskab natten over.
  • Meal prep: Rør dejen aftenen før og bag om morgenen.

Tips

  • For våd midte? Giv 2–3 min ekstra og lad hvile 5–10 min.
  • Tør top, våd bund? Sænk til 170 °C og bag lidt længere – eller dæk løst med folie de sidste minutter.
  • Glutenfri? Brug certificerede glutenfri havregryn.
  • Vegansk? Udelad æg og brug plantebaseret mælk + ekstra banan.

Konklusion

Bagt havregrød i airfryer er ren hverdagsmagi: få ingredienser, minimal opvask og en morgenmad, der føles som kage – men stadig mætter godt. Brug basisopskriften, skift fyld efter årstid, og justér bagetiden efter, om du vil have den cremet eller fast. Så enkelt og så godt.

Relaterede Opskrifter

Kategorier & Tags

Kategorier: Morgenmad, Brunch

Tags: Bagt havregrød, Havregrød i airfryer, Sund morgenmad, Børn, Meal prep, Glutenfri, Vegansk