grønt & tilbehør

Grøntsagsfritter i airfryer

Broccoli/blomkål vendt i let panering – sprøde, milde og populære hos børn.

airfryer familievenlig opdateret 29. sep 2025
tid
10–25 min
temperatur
180–200°C
sværhedsgrad
let
portioner
2–4

ingredienser

  • 400 g broccoli/blomkål i små buketter
  • 1 æg
  • 50 g panko/rasp
  • 30 g revet parmesan (valgfri)
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk salt
  • olie-spray

sådan gør du

  1. Forvarm 190°C.
  2. Vend buketter i pisket æg, derefter panko+parmesan+krydderi.
  3. Spray let med olie og læg i ét lag.
  4. Tilbered 190°C i 10–14 min – ryst halvvejs.

tips

  • Skær buketterne ens i størrelse.
  • Brug silikone-måtte eller perforeret papir.
  • Ønskes mere sprødhed: 2 min ved 200°C til sidst.

variationer

  • Buffalo (til voksne) efter tilberedning
  • Krydder med oregano/hvidløg
  • Uden ost: kun panko + krydderi

servering

Server med ketchup, yoghurt-dip eller pesto.

relaterede opskrifter

konklusion

nem, sprød og børnevenlig – den her opskrift er skabt til hverdage. hold øje de sidste minutter og justér tiden efter din airfryer.