kylling

Kyllingefrikadeller i airfryer

Nem hverdagsfavorit: milde, saftige deller med kort tilberedningstid.

airfryer familievenlig opdateret 29. sep 2025
tid
10–25 min
temperatur
180–200°C
sværhedsgrad
let
portioner
2–4

ingredienser

  • 500 g hakket kylling
  • 1 æg
  • 40 g rasp
  • 1 lille løg, revet
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk paprika
  • olie-spray

sådan gør du

  1. Rør fars med æg, rasp, løg, salt og paprika. Form små deller.
  2. Forvarm 190°C. Læg i ét lag og spray let med olie.
  3. Tilbered 190°C i 10–14 min – vend halvvejs.
  4. Tjek gennemstegt (kernetemp. 74°C).

tips

  • Fugt hænderne, så farsen ikke klistrer.
  • Undgå for store deller for hurtig og jævn tilberedning.
  • Giv 1–2 min ekstra for mørkere farve.

variationer

  • Tilføj revet squash/gulerod
  • BBQ-krydderi for sødlig note
  • Lille tern af ost i midten

servering

Server med ovnkartofler, grøntsagsstave og yoghurt-dip.

relaterede opskrifter

konklusion

nem, sprød og børnevenlig – den her opskrift er skabt til hverdage. hold øje de sidste minutter og justér tiden efter din airfryer.