fisk & skaldyr
Panerede fiskefileter i airfryer
Gyldne, sprøde fiskefileter uden friture – perfekt til børn og hverdagsmad.
airfryer
familievenlig
opdateret 29. sep 2025
tid
10–25 min
temperatur
180–200°C
sværhedsgrad
let
portioner
2–4
ingredienser
- 4 fiskefileter (fx rødspætte/sej)
- 1 æg, pisket
- 40 g hvedemel
- 60 g rasp/panko
- ½ tsk salt
- ½ tsk hvidløgspulver (valgfri)
- olie-spray
sådan gør du
- Forvarm 190°C i 3–5 min.
- Dup fisk tør; vend i mel, dyp i æg, vend i rasp.
- Spray let med olie og læg i ét lag.
- Tilbered 190°C i 8–12 min – vend/spray halvvejs.
- Fisk er færdig når den flager og er saftig.
tips
- Panko giver ekstra crunch.
- Brug perforeret bagepapir for nem rengøring.
- Kernetemp. ca. 55–60°C for saftig fisk.
variationer
- Citron + remoulade
- Krydret: tilsæt paprika/citronpeber til rasp
- Glutenfri: brug majsmel + glutenfri rasp
servering
Server med citron, remoulade og sprøde kartofler.
relaterede opskrifter
konklusion
nem, sprød og børnevenlig – den her opskrift er skabt til hverdage. hold øje de sidste minutter og justér tiden efter din airfryer.