fisk & skaldyr

Panerede fiskefileter i airfryer

Gyldne, sprøde fiskefileter uden friture – perfekt til børn og hverdagsmad.

airfryer familievenlig opdateret 29. sep 2025
tid
10–25 min
temperatur
180–200°C
sværhedsgrad
let
portioner
2–4

ingredienser

  • 4 fiskefileter (fx rødspætte/sej)
  • 1 æg, pisket
  • 40 g hvedemel
  • 60 g rasp/panko
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk hvidløgspulver (valgfri)
  • olie-spray

sådan gør du

  1. Forvarm 190°C i 3–5 min.
  2. Dup fisk tør; vend i mel, dyp i æg, vend i rasp.
  3. Spray let med olie og læg i ét lag.
  4. Tilbered 190°C i 8–12 min – vend/spray halvvejs.
  5. Fisk er færdig når den flager og er saftig.

tips

  • Panko giver ekstra crunch.
  • Brug perforeret bagepapir for nem rengøring.
  • Kernetemp. ca. 55–60°C for saftig fisk.

variationer

  • Citron + remoulade
  • Krydret: tilsæt paprika/citronpeber til rasp
  • Glutenfri: brug majsmel + glutenfri rasp

servering

Server med citron, remoulade og sprøde kartofler.

relaterede opskrifter

konklusion

nem, sprød og børnevenlig – den her opskrift er skabt til hverdage. hold øje de sidste minutter og justér tiden efter din airfryer.