Opskrift

Rodfrugtblanding i airfryer

Sødlige, sprøde rodfrugter med karamelliserede kanter – hurtigt og nemt.

190 °C20–25 minLet4 portioner

Ingredienser

  • 800 g blandede rodfrugter (pastinak, gulerod, rødbede, selleri) i mundrette tern
  • 1½ spsk olivenolie eller rapsolie
  • 1 tsk salt, friskkværnet peber
  • 1 tsk tørret timian eller rosmarin
  • 1 tsk honning (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm airfryer 3–5 min ved 190 °C.
  2. Vend rodfrugter med olie, krydderi, salt/peber (og evt. honning).
  3. Fordel i ét lag i kurven (lav evt. to batches).
  4. Steg 20–25 min ved 190 °C – ryst/vend 2 gange. Server straks.
Tip: Lav i ét lag og ryst/vend halvvejs for jævn farve og sprødhed.

Tips

  • Ens størrelse = ens tilberedning.
  • Brug perforeret bagepapir for nem rengøring.
  • Slut 2–3 min ved 200 °C for ekstra farve.

Servering

  • Som tilbehør til kylling, svin eller fisk.
  • På salat med feta og græskarkerner.

Anbefalet airfryer & tilbehør

Annonce i samarbejde med PriceRunner